keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Viina-Seppo ja Botellón-Pedro

Viime viikolla Suomessa uutsioitiin koiran kokoisin kirjaimin vantaalaisesta miehestä, joka oli toimittanut viinapulloja tilauksesta ympäri vuorokauden. Viina-Seppona tunnettu mies ei liiemmin kysellyt ostajien ikään tai henkilöpapereita ja kohu nousi etenkin siitä että viinaa oli toimitettu alaikäisille. Jutussa 16-vuotias vantaalaispoika kertoi, että kaikki mies oli tuttu kaikille hänen paikallisille ikätovereilleen. Virosta tuotuja pulloja myytiin erittäin kohtuullisella kympin hinnalla.


Täällä Ceutassa on toiminnassa monia samalla liiketoimintaidealla toimivia yrittäjiä. Botellón domicilio -nimellä kulkeva palvelu toimittaa pullon viinaa sekä lantrinkia ja pussillisen jääkutioita kotiovelle 15 euron hintaan mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Kohderyhmänä eivät toki ole alaikäiset, vaan lähinnä täysi-ikäiset kotoa poismuuttaneet opiskelijat ja usein hyvin outoon aikaan iltaansa aloittelevat españalaiset. Toisaalta en myöskään usko, että pullot kotiin toimittava Pedro liieemmin kyselee henkilöpapereita nuoren näköisiltä henkilöiltä.


On tietysti tuomittavaa, että pulloja toimitetaan laittomasti alaikäisille. Muuten kyseessä on kuitenkin ihailtavaa palvelua. Kellon ympäri lestiä heittävä firma on kuluttajan kannalta asiaa tarkasteltaessa todellista luksusta. Iso ero Ceutan ja Vantaan välillä on tietysti se, että täällä Espanjassa asia nähdään täysin normaalina palveluna siinä missä kotiin toimitettavat pizza-lätytkin, eivätkä paikalliset lehdet asialla liiemmin jeesustele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti