maanantai 19. syyskuuta 2011

Käsilaukkuja, suoristusrautoja ja säihkyviä sääriä

Españalainen muoti eroaa suomalaisesta monessa mielessä. Täällä on sosiaalisesti täysin hyväksyttävää, että kuka tahansa mies peilaa itseaan huolella ja pitkään laittaessaan hiuksiaan ja vaatetustaan kuosiin. Föönin ja suoristusraudan käyttö ei ole millään tapaa tavatonta, vaan täysin normaali rutiini ennen illanviettoon lähtöä. Esimerkiksi kämppäkaverini Antonio suoristaa hiuksensa kuosiin raudan avulla aina kun on tiedossa vähänkin merkittävämpi syy kaunistautua. Hiustenhoittuotteiden lisäksi myös hajuvesiä myydään ja ostetaan paljon, eikä niiden käytön kanssa todellakaan säästellä. 

Tyylikkääksi pukeutumista ei ujostella ja superhalvat hinnat mahdollistavat sen, että vaatekaappia uusitaan tiuhaan tahtiin. Zara, Mango, Pull & Bear, Bershka ja monet muut kansainvälisesti suositut ja varsin pätevät muotivaateketjut ovat españalaista alkuperää.

Täällä Ceutassa olen jo toista vuotta peräkkäin joukkueemme ainoa pelaaja, joka ei aja (tai vahapoista) säännöllisesti säärikarvojaan. Voi olla, että minua pidetään hieman outona sen takia, mutta toistaiseksi olen ollut sen verran juro ÄIJÄ, etten ole vielä antautunut moiseen turhamaisuuteen. Mielestäni on myös hieman hölmön ja irvokkaan näköistä, kun tummakarvasilla joukkuekavereilla puskee piikikästä sänkeä joka paikkaan jo muutama tunti karvanpoiston jälkeen.

Edellämainittujen seikkojen lisäksi olen kiinnittänyt erityisesti huomiota Härmään toistaiseksi rantautumaton ilmiöön, joka on miesten käyttämät käsilaukut. Täällä lähes kaikki raavaan miehen tunnusmerkit täyttävät nuoret jätkät käyttävät kännykän, avainten ja lompakon säilyttämiseen taskujen sijaan pieniä olan yli heitettäviä laukkuja, jotka muistuttavat erehdyttävästi naisten käsilaukkuja.

Seura tekee kaltaisekseen ja paikallisen muodin vaikutteita on vaikeaa yrittää välttää täydellisesti. Tällä hetkellä integroitumiseni españalaiseen yhteiskuntaan on siinä vaiheessa, että fööniin tai suoristusrautoihin päin en ole vielä vilkaissutkaa ja karvat ovat toistaiseksi pysyneet koivissani.  Hajuvesiä käytän edelleenkin hyvin maltillisesti, mutta kenties kynnys hajusteen suihkaisemiseksi on madaltunut hieman aiemmasta. Vaatekaupoilla olen käynyt ja käsilaukun hankintakin on jo laitettu harkintaan.

Nämä ilmiöt eivät vielä toistaiseksi ole rantautuneet Suomeen, ainakaan kovin näkyvästi. Mielenkiintoinen ristiriita voidaan kuitenkin huomata, kun tarkastellaan eri maiden suhtautumista homoihin. Españassa heteromiehet pelkäävät homoksi leimautumista enemmän kuin mitään; heille on kuitenkin OK huolehtia karvoituksistaan ja kantaa käsilaukkua. Vaikka Suomi on kokemusteni perusteella huomattavasti Españaa suvaitsevaisempi maa, kuitenkin edelleen monissa pohjolan saunaporukoissa moinen hienostelu leimattaisiin varmasti  homomaiseksi turhamaisuudeksi.

6 kommenttia:

  1. Manpurse menettelee, mut jätä vahaukset muille!
    By the way, kiva blogi. Myös kuvia säihkysääristä kaivataan :)

    VastaaPoista
  2. Muistan elävästi ne vuodet, kun kasvoitte pikkupojista teinikolleiksi. Erilaisten parfyymien käyttö oli runsaskätistä. Riitti kun pari kaveria tuli piipahtamaan Tonttarin eteiseen ja koko koti lemusi oodötuoaleteille koko loppupäivän. Puhumattakaan huumaavasta aromien sekamelskasta pidemmän kisakatsomosetin jälkeen. Pikkusiskolle piti opettaa, että ei ole kohteliasta ottaa nenästä kiinni, kun isoveljen kaverit tulee kylään. Bossia, Gantia, Lacostea, Hillifigeriä... Ja miten avointa olikaan se nuorten miesten itseensä tyytyväinen peilailu. Tonttarin eteisen peilien edessä oli välellä tungosta. Käsilaukut puuttui, mutta muuten toi espanjalaisten turhamaisuus tuntuu hyvinkin tutulta. Sniff!

    VastaaPoista
  3. Voi olla, että osa havaintojeni syistä löytyy joukkuetovereideni iästä. Suurin osa pelikavereistani on tosiaan vielä ainakin lähellä teini-ikää. Täällä teini-ikä tuntuu myös kestävän monessa mielessä paljon pidempään, kun on täysin normaalia että vanhempien luona asutaan vähintään kolmekymppisiksi asti.

    VastaaPoista
  4. jos ajat sääret ostan sulle hameen joululahjaksi.

    VastaaPoista
  5. Toissapäivänä kävin ostamassa nahkaisen vyölaukun, joka on oikeastaan aika äijä ja sitä voi toisaalta myös käyttää olalla "man pursena". Niin se seura tekee kaltaisekseen!

    VastaaPoista